This project is financed by the European Union and Republic of Türkiye.
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir.

Sektörel Mükemmeliyet Merkezlerinin Kurulması Yoluyla Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Artırılması Teknik Yardım Projesi

METEK III Projesi 7. Yönlendirme Kurulu Toplantısı Başarıyla Gerçekleştirildi

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen METEK III Projesi’nin son Yönlendirme Kurulu Toplantısı, 27 Ağustos 2024 tarihinde Ankara’da düzenlendi.

Toplantıya, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Sayın Ali KARAGÖZ, Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkan Yardımcısı Mehmet Erdem GÜNEY, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Daire Başkanı Uğur GÜNEŞ, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Eğitim Sektör Yöneticisi Prof. Dr. Mustafa BALCI ve ilgili paydaşlar katılım sağladı.

Mesleki ve teknik eğitimde kaliteyi artırmayı amaçlayan ve kapsamlı çalışmalarla önemli başarılara imza atan METEK III Projesi kapsamında; Sektörel Mükemmeliyet Merkezleri kurulmuş, sosyal ortaklar ve özel sektörle iş birliği güçlendirildi, öğretmen ve idarecilerin kapasitelerini artırmaya yönelik eğitimler yapıldı. Bu sayede, proje mesleki eğitimin farklı alanlarında etkili sonuçlar elde edildi. Son Yönlendirme Kurulu Toplantısı’nda, 42 ay süren proje boyunca yapılan faaliyetler ve elde edilen sonuçlar detaylı bir şekilde değerlendirildi.

Mesleki Eğitimde Çok Paydaşlı İş Birliği Öne Çıktı

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali KARAGÖZ, toplantıda yaptığı konuşmada, mesleki eğitimin ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasındaki önemini vurguladı. KARAGÖZ, bu alandaki projelerin çok paydaşlı bir yaklaşımla hayata geçirilmesinin, eğitim sistemimizin gelişimine ve istihdam olanaklarının artırılmasına büyük katkı sağladığını belirtti. Ayrıca, yapılan yatırımların mesleki eğitimi güçlendirdiğini ve bu çalışmaların Türkiye ekonomisine katma değer yarattığını ifade etti.

Proje Resmi Olarak Tamamlanıyor

31 Ağustos 2024 tarihinde tamamlanacak olan METEK III Projesi, Türkiye’nin mesleki ve teknik eğitim alanındaki kapasitesini artırmak için önemli bir adım oldu. Proje süresince atılan adımlar, oluşturulan iş birlikleri ve kazanılan deneyimler, ülkemizin bu alandaki sürdürülebilir gelişimine önemli katkılar sunmaya devam edecek

Önce Eğitimde Kalite, Gelecekte Güvence

Bu web sitesi Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin mali katkısıyla hazırlanmıştır. Bu web sitesinin içeriğinden yalnızca GFA Consulting Group liderliğindeki konsorsiyum sorumludur ve bu içerik hiçbir şekilde Avrupa Birliği veya Türkiye Cumhuriyeti’nin görüş ve tutumunu yansıtmak zorunda değildir.

İletişim

Adres: Milli Eğitim Bakanlığı, Mesleki ve Teknik Eğitim GM Emniyet Mah. Milas Sokak No 21 Teknikokullar Yenimahalle, Ankara
Telefon: +90312 213 38 50
E-posta: metek@meb.gov.tr